Wiele osób, które są na diecie bezglutenowej lub eliminują nabiał ze swojej diety mają problem ze zrobieniem naleśników idealnych 😉
To jest mój sprawdzony przepis, naleśniki zawsze się udają. Zachęcam do wypróbowania przepisu i podzielenia się opinią czy Tobie też one smakują tak bardzo jak mojej rodzinie!
Składniki:
– 4 jajka
– 50g mąki owsianej (bezglutenowej)
– 50g mąki ziemniaczanej
– 70g mąki ryżowej
– 10g roztopionego oleju kokosowego
– 50ml mleka kokosowego
– 100ml wody gazowanej
Wykonanie:
- Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie. Możesz pomóc sobie korzystając z blendera.
- Odstaw ciasto na 20 minut.
- Rozgrzej patelnię i wlewaj cienką warstwę ciasta na patelnię.
- Smaż do rumianego koloru z obu stron.
Wartość odżywcza naleśników z połowy porcji:
Kalorie: 511kcal
Białko: 18.23g
Tłuszcz: 19.28g
Węglowodany: 67.63g