Idealne Bezglutenowe pierogi. Czy naprawdę istnieją?
Tak, tak i tak
Na samym dole wklejam link do strony, gdzie znajdziecie przepis. Korzystam z niego juz od dawna i z wielkim powodzeniem wychodzą wspaniałe pierogi W tym roku odrobinę go zmodyfikowałam:
- Składniki:
300g mąki ziemniaczanej,
150g mąki owsianej,
100g mąki z siemienia lnianego,
Mąka ryżowa do podsypywania stolnicy
400-500ml wody
1 łyżka oleju
1 łyżka soli
Wykonanie
jak w załączonym linku
Pierogi ze zdjęcia popękały z jednej strony, gdyż z czystego lenistwa przed mrożeniem nie obgotowalam ich smaku nie zmieniły i to jest najważniejsze
Dzieci są nimi zachwycone, mi się przyjemnie pracowało z tym ciastem
https://www.natchniona.pl/bezglutenowe-pierogi-doskonale-krok-po-kroku/